Dziękujemy, że sięgając po opakowanie kawy Speciality Salvatti – „kawy z misją” – czynisz dobro.
Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem kaw Salvatti. W naszej ofercie znajdziesz kawę Speciality Salvatti – ziarnistą (jasno paloną i średnio paloną) oraz mieloną.
Możesz nabyć specjalne zestawy i akcesoria pomocne w parzeniu kawy. Posiadamy duży wybór ekspresów, kawiarek i młynków do kawy.
Pallotyńska Fundacja Misyjna Salvatti dostrzega ludzi najbardziej potrzebujących w różnych regionach świata i w różnych kontekstach życia.
Importując kawę wspiera lokalnych plantatorów z Rwandy, a dochód ze sprzedaży przeznacza na rozwój edukacji i opieki medycznej w Afryce. Kawa Speciality Salvatti to... „kawa z misją”.
Jeżeli chcesz kupić „większą” ilość np.: do biura, kawiarni, restauracji, hotelu, sanktuarium, skontaktuj się z nami na adres: b2b@jbmultimedia.pl. Chętnie nawiążemy współpracę.
L.p. | Nazwa | Region uprawy | Wysokość uprawy | Nuty smakowe | Metody parzenia | Intensywność UWAGI |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | AMASIMBI | Gicumbi District | 2 000 m n.p.m. | owoce, masło orzechowe, miód | nadaje się do wszystkich metod parzenia | obróbka natural , mocny aromat, duża słodycz |
2 | AKAGERA | Akagera Park | 1 850 m n.p.m. | egzotyczne owoce, kardamon | nadaje się do wszystkich metod parzenia | mocny owocowy posmak |
3 | CYAHINDA | Cyahinda District | 1 950 m n.p.m. | pieczony kasztan, karmel | nadaje się do wszystkich metod parzenia | wyrazista w smaku, do kaw mlecznych |
4 | CYONDO | Cyondo District | 2 000 m n.p.m. | ciemna czekolada, chili | do ekspresów ciśnieniowych oraz metodą przelewową | mocna w smaku - popularna |
5 | GASHONGA | Gashonga District | 1 700 m n.p.m. | marcepan, cytryna, konfitura śliwkowa | metody parzenia alternatywne i przelewowe | bardzo unikatowa - rarytas |
6 | GISUMA | Gisuma District | 1 700 m n.p.m. | cytrusy, słodkie owoce | metody parzenia alternatywne i przelewowe | delikatna |
7 | KARAMBI | Karambi District | 1 800 m n.p.m. | orzeszki pecan | nadaje się do wszystkich metod parzenia | najdelikatniejsza |
8 | KIVU LAKE | Kivu Lake | 2 000 m n.p.m | czekolada, jaśmin | nadaje się do wszystkich metod parzenia | królowa kaw |
9 | KIZI RIFT | Rift Valley | 2 150 m n.p.m. | orzechy, kwitnące zioła | metody parzenia alternatywne i przelewowe | delikatna |
10 | MUHAZI | Muhazi Lake | 1 700 m n.p.m. | kakao, czarna herbata | do ekspresów ciśnieniowych i parzenia alternatywnymi metodami | unikatowa |
11 | VIRUNGA | Virunga National Park | 2 500 m n.p.m. | cytrusy, jagody | nadaje się do wszystkich metod parzenia | mocna i wyrazista |
12 | KAWA TYSIĄCA WZGÓRZ | Rwanda | 2 000 m n.p.m. | czekolada, orzechy | do ekspresów ciśnieniowych i parzenia alternatywnymi metodami | wyrazista w smaku, do kaw mlecznych |
13 | FLORESTA BUENA | Santos- Brazylia | 1 000 m n.p.m. | czekolada, orzechy, karmel | nadaje się do wszystkich metod parzenia | delikatny, bogaty smak o niskiej kwasowości |