SPECJALNY ZESTAW. KAWA SPECIALITY SALVATTI MIELONA 250 G MUHAZI + KAWA SPECIALITY SALVATTI MIELONA 250 G GASHONGA + KAWA SPECIALITY SALVATTI MIELONA 250 G KIZI RIFT






Produkty w zestawie
Aby dodać zestaw do koszyka, wybierz wymagane warianty dla każdego z produktów.
Opis
SPECJALNY ZESTAW. KAWA SPECIALITY SALVATTI MIELONA 250 G MUHAZI + KAWA SPECIALITY SALVATTI MIELONA 250 G GASHONGA + KAWA SPECIALITY SALVATTI MIELONA 250 G KIZI RIFT
Kawa mielona Speciality Salvatti Muhazi
Ręcznie zbierane ziarna z delikatnymi nutami smakowymi bez aromatów
Zamknij na chwilę oczy i powiedz: z jakim zapachem kojarzy Ci się poranek?
…tak, dokładnie…
Założę się, że już to czujesz. Ten przyjemny i pobudzający aromat… To ona. To Twoja filiżanka gorącej Kawy Speciality Salvatti.
Bierzesz pierwszy łyk i od razu czujesz tą doskonałą kompozycję. Naturalny smak przełamany słodyczą. Każdy kolejny łyk rozgrzewa Cię, pobudza i sprawia, że ten szaro-mglisty poranek zapowiada fantastyczny dzień. Narasta w Tobie energia – o to właśnie chodzi! Przecież każdy poranek z Twoją ukochaną filiżanką kawy taki jest!
Czym jest kawa Speciality?
Wyrażenie "speciality coffee” pierwszy raz zostało użyte w 1974 roku przez Ernę Knutsen w Tea & Coffee Trade Journal. Pani Knutsen użyła tego sformułowania w celu określenia najlepszych ziaren, produkowanych w specjalnych warunkach mikroklimatycznych. Kawy te miały być pozbawione defektów i charakteryzować się najwyższą jakością. Obecnie kawy speciality to takie, które uzyskują 80 i więcej punktów w stupunktowej skali. Punkty przyznają specjalnie wykwalifikowani “somelierzy” kawy.
Kawa speciality podlega najwyższej jakości obróbce. Cały proces produkcji, który rozpoczyna się już na plantacji, poprzez zbiory, płukanie, suszenie, selekcjonowanie ziaren po wypalenie oraz parzenie samej kawy jest wysoce sprofesjonalizowany.
Region pochodzenia definiuje smak
Ziarna pochodzące z pojedynczych plantacji sprawiają, że w kawie koncentrują się naturalne aromaty charakterystyczne dla danej gleby i regionu uprawy. Wysokość ok. 2000 n.p.m pozwala owocom kakaowca korzystać z pełni słońca. Salvatti to wysokogatunkowa kawa typu "Speciality" z Rwandy z aromatami naturalnymi pochodzącymi z gleby, na której rośnie kawa.
Muhazi jest uprawiana na wysokości 1600 metrów. Czysta źródlana woda i wulkaniczna gleba okolic jeziora Muhazi sprawiają, że drzewka kawy gatunku Arabica osiągają większą wysokość niż w innych miejscach Rwandy. Ziarna kawy Muhazi mają w smaku niespotykaną słodko-gorzką nutę, pozwalającą wyczuć ślady czekolady i mocnej czarnej herbaty jednocześnie. Plantacje tej kawy rozciągają się we wschodniej części Rwandy w regionie jeziora Muhazi na wysokości 1700 m. Żyzne gleby nadają kawie smak kakao i aromatycznej czarnej herbaty.
Najwyższa jakość na każdym kroku
Popularne kawy największych producentów są zbierane maszynowo przez kombajn, przez co do paczki trafia każdy owoc z kawowca - ten przejrzały, jak i niedojrzały czy nadgniły, z grzybiczym nalotem. To negatywnie wpływa na smak kawy i przede wszystkim na nasze zdrowie, a to może powodować dolegliwości ze strony układu trawienia.
Ziarna kawy Salvatii są zbierane ręcznie po czym bardzo wnikliwie i skrupulatnie selekcjonowane. W jednej paczce znajdują się ziarna z jednej plantacji, a dojrzewanie w tych samych warunkach glebowych i klimatycznych wpływa na doskonałą jakość kawy.
Kameralnie i cierpliwie wypalone ziarna
Twoja kawa Salvatti powstaje w małej, kameralnej palarni, które spełniają wymóg „Speciality”. To wszystko dzięki ręcznie zbieranym i wyselekcjonowanym ziarnom, które zapewniają szlachetność smaku i tak wiele korzyści dla zdrowia. Każdego ranka możesz cieszyć się wyjątkową kompozycją aromatów i być zmotywowanym do działania – to zapewni Ci każda kropelka kawy. Twojej kawy Muhazi.
Zaletą świeżo palonej kawy Salvatii Muhazi jest to, że podczas parzenia uzyskuje się o niebo lepszy smak i bardzo bogaty aromat. Twoja Muhazi jest palona na bieżąco w małych ilościach przez co każde nawet najmniejsze ziarenko kawy jest otoczone opieką od początku do końca.
Za każdym razem otwierając opakowanie czujesz ten wspaniały zapach, a cudownie wypalone ziarna aż proszą się o to, by zaimponować Ci wyjątkowymi nutami smakowymi - czarną herbatą i kakao.
Jak ją przygotować?
Kawa Speciality Salvatti Muhazi dedykowana jest do parzenia metodą ciśnieniową (w ekspresach automatycznych i kolbowych), można spróbować również metod alternatywnych. Jest to jedna z najbardziej rozchwytanych kaw na rynku!
Kawa z misją!
Kupując kawę wspierasz lokalnych plantatorów! Dochód ze sprzedaży jest przeznaczony na rozwój edukacji i opieki medycznej głównie w krajach Afryki, Ameryki Południowej i Azji, gdzie pracują misjonarze. Wspieramy prowadzone przez nich dzieła, przedszkola, szkoły, szpitale i ośrodki zdrowia.
Najważniejsze rzeczy o Twojej kawie:
-
100% Arabika typu Bourbon
-
Sprawdza się w większości metod parzenia, szczególnie w ciśnieniowych
-
Ręcznie zbierane i selekcjonowane ziarna
-
Przejrzysty smak z nutami smakowymi bez aromatów
Kawa mielona Speciality Salvatti Gashonga
Ręcznie zbierane ziarna z delikatnymi nutami smakowymi bez aromatów
Zamknij na chwilę oczy i powiedz: z jakim zapachem kojarzy Ci się poranek?
…tak, dokładnie…
Założę się, że już to czujesz. Ten przyjemny i pobudzający aromat… To ona. To Twoja filiżanka gorącej Kawy Speciality Salvatti.
Bierzesz pierwszy łyk i od razu czujesz tą doskonałą kompozycję. Naturalny smak przełamany słodyczą. Każdy kolejny łyk rozgrzewa Cię, pobudza i sprawia, że ten szaro-mglisty poranek zapowiada fantastyczny dzień. Narasta w Tobie energia – o to właśnie chodzi! Przecież każdy poranek z Twoją ukochaną filiżanką kawy taki jest!
Czym jest kawa Speciality?
Wyrażenie "speciality coffee” pierwszy raz zostało użyte w 1974 roku przez Ernę Knutsen w Tea & Coffee Trade Journal. Pani Knutsen użyła tego sformułowania w celu określenia najlepszych ziaren, produkowanych w specjalnych warunkach mikroklimatycznych. Kawy te miały być pozbawione defektów i charakteryzować się najwyższą jakością. Obecnie kawy speciality to takie, które uzyskują 80 i więcej punktów w stupunktowej skali. Punkty przyznają specjalnie wykwalifikowani “somelierzy” kawy.
Kawa speciality podlega najwyższej jakości obróbce. Cały proces produkcji, który rozpoczyna się już na plantacji, poprzez zbiory, płukanie, suszenie, selekcjonowanie ziaren po wypalenie oraz parzenie samej kawy jest wysoce sprofesjonalizowany.
Region pochodzenia definiuje smak
Ziarna pochodzące z pojedynczych plantacji sprawiają, że w kawie koncentrują się naturalne aromaty charakterystyczne dla danej gleby i regionu uprawy. Wysokość ok. 2000 n.p.m pozwala owocom kakaowca korzystać z pełni słońca. Salvatti to wysokogatunkowa kawa typu "Speciality" z Rwandy z aromatami naturalnymi pochodzącymi z gleby, na której rośnie kawa.
Gashonga uprawiana na wysokości 1683 metrów w zachodniej części Rwandy, nieśmiało wciśniętej między Kongo a Burundi. Uprawy tej kawy nie są rozległe, dlatego należy ona do rarytasów na światowym rynku kawy.
Najwyższa jakość na każdym kroku
Popularne kawy największych producentów są zbierane maszynowo przez kombajn, przez co do paczki trafia każdy owoc z kawowca - ten przejrzały, jak i niedojrzały czy nadgniły, z grzybiczym nalotem. To negatywnie wpływa na smak kawy i przede wszystkim na nasze zdrowie, a to może powodować dolegliwości ze strony układu trawienia.
Ziarna kawy Salvatii są zbierane ręcznie po czym bardzo wnikliwie i skrupulatnie selekcjonowane. W jednej paczce znajdują się ziarna z jednej plantacji, a dojrzewanie w tych samych warunkach glebowych i klimatycznych wpływa na doskonałą jakość kawy.
Kameralnie i cierpliwie wypalone ziarna
Twoja kawa Salvatti powstaje w małej, kameralnej palarni, które spełniają wymóg „Speciality”. To wszystko dzięki ręcznie zbieranym i wyselekcjonowanym ziarnom, które zapewniają szlachetność smaku i tak wiele korzyści dla zdrowia. Każdego ranka możesz cieszyć się wyjątkową kompozycją aromatów i być zmotywowanym do działania – to zapewni Ci każda kropelka kawy. Twojej kawy Gashonga.
Zaletą świeżo palonej kawy Salvatii Gashonga jest to, że podczas parzenia uzyskuje się o niebo lepszy smak i bardzo bogaty aromat. Twoja Gashonga jest palona na bieżąco w małych ilościach przez co każde nawet najmniejsze ziarenko kawy jest otoczone opieką od początku do końca.
O unikalności kawy Salvatti Gashlonga stanowi zupełnie nadzwyczajna nuta marcepanowa z mocą słodyczy. Kawa jest złożona w smaku, na który składa się delikatna smuga ciemnego kakao, słodko kwaskowatej morwy, nieco śliwkowej konfitury, dzika róża i skórka cytrynowa. Bardzo unikatowa w smaku, zalecana dla kawoszy szukających nieprzeciętnych aromatów w kawie.
Jak ją przygotować?
Kawa Speciality Salvatti Gashonga zalecana do parzenia metodami alternatywnymi i przelewowymi.
Kawa z misją!
Kupując kawę wspierasz lokalnych plantatorów! Dochód ze sprzedaży jest przeznaczony na rozwój edukacji i opieki medycznej głównie w krajach Afryki, Ameryki Południowej i Azji, gdzie pracują misjonarze. Wspieramy prowadzone przez nich dzieła, przedszkola, szkoły, szpitale i ośrodki zdrowia.
Najważniejsze rzeczy o Twojej kawie:
-
100% Arabika typu Bourbon
-
Zalecana do parzenia metodami alternatywnymi i przelewowymi
-
Ręcznie zbierane i selekcjonowane ziarna
-
Przejrzysty smak z nutami smakowymi bez aromatów
Kawa mielona Speciality Salvatti Kizi Rift
Ręcznie zbierane ziarna z delikatnymi nutami smakowymi bez aromatów
Zamknij na chwilę oczy i powiedz: z jakim zapachem kojarzy Ci się poranek?
Założę się, że już to czujesz. Ten przyjemny i pobudzający aromat… To ona. To Twoja filiżanka gorącej Kawy Speciality Salvatti.
Bierzesz pierwszy łyk i od razu czujesz tą doskonałą kompozycję. Naturalny smak przełamany słodyczą. Każdy kolejny łyk rozgrzewa Cię, pobudza i sprawia, że ten szaro-mglisty poranek zapowiada fantastyczny dzień. Narasta w Tobie energia – o to właśnie chodzi! Przecież każdy poranek z Twoją ukochaną filiżanką kawy taki jest!
Czym jest kawa Speciality?
Wyrażenie "speciality coffee” pierwszy raz zostało użyte w 1974 roku przez Ernę Knutsen w Tea & Coffee Trade Journal. Pani Knutsen użyła tego sformułowania w celu określenia najlepszych ziaren, produkowanych w specjalnych warunkach mikroklimatycznych. Kawy te miały być pozbawione defektów i charakteryzować się najwyższą jakością. Obecnie kawy speciality to takie, które uzyskują 80 i więcej punktów w stupunktowej skali. Punkty przyznają specjalnie wykwalifikowani “somelierzy” kawy.
Kawa speciality podlega najwyższej jakości obróbce. Cały proces produkcji, który rozpoczyna się już na plantacji, poprzez zbiory, płukanie, suszenie, selekcjonowanie ziaren po wypalenie oraz parzenie samej kawy jest wysoce sprofesjonalizowany.
Region pochodzenia definiuje smak
Ziarna pochodzące z pojedynczych plantacji sprawiają, że w kawie koncentrują się naturalne aromaty charakterystyczne dla danej gleby i regionu uprawy. Wysokość ok. 2000 n.p.m pozwala owocom kakaowca korzystać z pełni słońca. Salvatti to wysokogatunkowa kawa typu "Speciality" z Rwandy z aromatami naturalnymi pochodzącymi z gleby, na której rośnie kawa.
Kizi Rift to kawa uprawiana w środkowej części Rwandy, w regionie doliny Kizi Rift. Rośnie w wysokich górach, powyżej 2000 metrów. Jej plantacje rozciągają się od lasu deszczowego Nyungwe do wulkanicznego pasma Virunga.
Najwyższa jakość na każdym kroku
Popularne kawy największych producentów są zbierane maszynowo przez kombajn, przez co do paczki trafia każdy owoc z kawowca - ten przejrzały, jak i niedojrzały czy nadgniły, z grzybiczym nalotem. To negatywnie wpływa na smak kawy i przede wszystkim na nasze zdrowie, a to może powodować dolegliwości ze strony układu trawienia.
Ziarna kawy Salvatii są zbierane ręcznie po czym bardzo wnikliwie i skrupulatnie selekcjonowane. W jednej paczce znajdują się ziarna z jednej plantacji, a dojrzewanie w tych samych warunkach glebowych i klimatycznych wpływa na doskonałą jakość kawy.
Kameralnie i cierpliwie wypalone ziarna
Twoja kawa Salvatti powstaje w małej, kameralnej palarni, które spełniają wymóg „Speciality”. To wszystko dzięki ręcznie zbieranym i wyselekcjonowanym ziarnom, które zapewniają szlachetność smaku i tak wiele korzyści dla zdrowia. Każdego ranka możesz cieszyć się wyjątkową kompozycją aromatów i być zmotywowanym do działania – to zapewni Ci każda kropelka kawy. Twojej kawy Kizi Rift.
Zaletą świeżo palonej kawy Salvatii Kizi Rift jest to, że podczas parzenia uzyskuje się o niebo lepszy smak i bardzo bogaty aromat. Twoja Kizi Rift jest palona na bieżąco w małych ilościach przez co każde nawet najmniejsze ziarenko kawy jest otoczone opieką od początku do końca.
Charakteryzuje się łagodnym smakiem orzechów i pieczonych kasztanów z karmelowym akcentem. Jest ulubionym napojem kobiet o wysublimowanym poczuciu piękna.
Jak ją przygotować?
Kawa Salvatti Kizi Rift jest bardzo delikatna i świetnie nadaje się do metod przelewowych i alternatywnych. Można również spróbować w ekspresie ciśnieniowym.
Kawa z misją!
Kupując kawę wspierasz lokalnych plantatorów! Dochód ze sprzedaży jest przeznaczony na rozwój edukacji i opieki medycznej głównie w krajach Afryki, Ameryki Południowej i Azji, gdzie pracują misjonarze. Wspieramy prowadzone przez nich dzieła, przedszkola, szkoły, szpitale i ośrodki zdrowia.
Najważniejsze rzeczy o Twojej kawie:
-
100% Arabika typu Bourbon
-
Nadaje się do metod przelewowych i alternatywnych
-
Ręcznie zbierane i selekcjonowane ziarna
-
Przejrzysty smak z nutami smakowymi bez aromatów
Dane techniczne
Producent | Salvatti |
Rodzaj | Mielona |
Gatunek | 100% Arabika typu Bourbon |
Kraj pochodzenia | Rwanda |
Cechy dodatkowe | 1. Nuty smakowe: kakao i czarna herbata 2. Nuty smakowe: marcepan z mocą słodyczy, delikatna smuga ciemnego kakao, słodko kwaskowata morwa, nieco śliwkowej konfitury, dzika róża i skórka cytrynowa 3. Nuty smakowe: orzechy i owoce |
Waga (g) | 250 g x 3 |
Alex
Kupiłam mamie w prezencie świątecznym, była bardzo zadowolona. Kawa bardzo jej posmakowała. Polecam